Alueen esittely

Koirakallion Metsä on noin hehtaarin kokoinen kallioalue, jota ympäröi metsä. Metsä on vaihtelevaa: vanhempaa isopuustoista sekametsää ja nuorta koivikkoa. Alueella on muun muassa polkuja, kiviä, kantoja ja kaatuneita puunrunkoja, jotka tukevat ja kehittävät koiran motoriikkaa. Tämä on erityisen tärkeää pentukoiran ja kasvavan nuoren koiran kehityksen turvaamiseksi.

Alue on tavallista metsämaastoa, jossa voi olla kantoja, risuja, isoja kiviä jne. Alueella on siis paikkoja, jossa koira voi loukata itsensä. Seuraathan siis koirasi liikkumista metsässä. Portilta katsoen alueen vasen reuna on märempää, vaikeakulkuisempaa ja haastavampaa maastoa. Kallion päällä ja portilta katsoen oikealla laidalla on helppokulkuisempaa maastoa. Tämä kallionen metsäalue ei välttämättä ole paras maasto kaikkein vauhdikkaimille koirille. Tutustu alueeseen etukäteen jos epäilet että koirasi on loukkaantumisherkkä. 


Koirakallion metsä ei vastaa koiralle tai sen ohjaajalle sattuneista tapaturmista. Niin kuin muutenkin, ulkoilet koirasi kanssa omalla vastuulla.

Tupakointi kielletty! Olemme savuton ympäristö. 

Tuothan vain terveen koiran koirametsään. Älä tuo kiimassa olevaa narttua koirametsään. 

Koiran tekemät tarpeet on kerättävä pois metsästä ja polun ympäristöstä. Kakkapusseja ja roskiksia löytyy alueelta useista paikoista.

KOIRAKALLION KUNTOPOLKU! 

Koirakallion alueella kulkee merkitty kuntopolku jonka varrelta löytyy kuvalliset ohjeet monipuoliseen kehonpainoharjoitteluun sekä myös venyttelyohjeet. 

Laavulla on kahvakuulat 6kg ja 10kg sekä treeniohjeet. 


Koirakallion kuntopolkuvuoroille voit varata myös henkilökohtaisen fysioterapeutin ohjauksen (alk 58.00/h). 

Myös ryhmille! 


Koirakallion kuntopolku-tuotteen voit maksaa Epassilla,  Smartumilla  ja Edenred mobiilisti!! 

Ole yhteydessä meihin 0500828477/Terhi info@koirakallionmetsa.fi 

Yö Koirakallion Metsässä 

Vietä yö koirametsässä  laavun makuulaverilla tai kodassa.  

  Koirametsässä on yöpyjille juomavedet sekä koirille että ihmisille.  Tule ja koe kesäyö metsässä - koirametsässä sinua ei häiritse toiset retkeilijät, eikä myöskään metsän eläimet. Voit retkeillä koirametsässä joko koiran kanssa tai ilmankin koiraa. 

 


Peruutathan sovitun yöpymisen 24h ennen jos et pääse tulemaan. Peruuttamattomasta varauksesta perimme 100% varauksen hinnan. 


Parkkipaikka ja polku

Parkkipaikka sijaitsee konehallin pihassa. Koirametsään on parkkipaikalta n. 300 m matka. Kulku metsään on purupohjaista polkua ja pitkospuita pitkin. Autolla ei ole mahdollista ajaa portille asti (poikkeuksena hälyytysajoneuvot). Huomioithan, että Koirakallion Metsään ei ole esteetöntä kulkua. 

Nuotiopaikka, laavu ja grillikota 

Alueella on nuotiopaikka ja laavu, jossa voit nauttia eväitä tai vain istuskella tulen äärellä. Laavulla on polttopuut ja ne sisältyvät hintaan. Huom! Metsäpalovaroituksen aikaan avotulta EI SAA TEHDÄ, metsäpalovaroituksen ollessa voimassa laavulla on siitä kertovat kyltit. 

Koirametsässä on varattuna kanistereissa juomavettä koirille. 

Nuotiopaikalla on vierailijoiden käytössä nuotiokahvipannu, nuotiolettupannu ja makkaratikut, istuinalustat, lämpövilttejä, liukurit ja lumikengät. 

Koirakallion grillikota on kaikkien vierailijoiden käytössä kaikilla vuoroilla. Kodassa saa tehdä nuotiotulen myös metsäpalovaroituksen voimassa ollessa. Kodassa on istuinpenkkejä joista kolme on levitettävissä nukkumista varten ( noin 60cm leveä nukkumisalusta).  

Lisäpalvelut

Lisäpalveluina koirametsään voi pyytää isomman (5l) nuotiokahvipannun ja gluteenittoman lettupannun.

Meiltä voit myös vuokrata lapsen kantorinkan (10,-/varaus). 

Lisäpalvelut varataan koirametsävuorovarauksen yhteydessä. 

Koiraverkko

Alue on aidattu 1,8m korkealla koiraverkolla. Verkko on 2,2mm vahvuista hitsattua koiraverkkoa. Verkon silmäkoko suurenee ylöspäin seuraavasti:

                    7,5cmx15cm 4 riviä 

                    10,5cmx15cm 2riviä 

                     13cm x15cm 2riviä 

                     15cm x 15cm 7 riviä  

 Verkko on koko matkaltaan maahan asti, mutta ei maan sisässä. Verkko on ankkuroitu maahan kiinni rautakoukuilla. Tarkistamme aidan kunnon päivittäin sekä aamulla että illalla. 

Valot

Parkkipaikka, koirametsään johtava polku  laavun  alue ja kota  on valaistu sähkövaloin. Myös wc:ssä on valo. Valot syttyvät hämäräkytkimellä. Aluetta ympäröivässä aidassa on n 40kpl aurinkokennovaloja jotka helpottavat aidan hahmotusta. Silti koirametsään jää paljon alueita, polkuja, kantoja ja kiviä joita on pimeässä vaikea nähdä.  Pimeän aikaan suosittelemme otsalampun käyttöä. 

Laavulla on pistorasia johon tulee virta silloin kun valot palavat. Sähkön kulku  koirametsään käynnistyy siis hämärän tultua.  

Riippumatot

Koirakalliolla on päiväkäyttöön tarkoitettuja riippumattoja, joissa voit lepäillä silloin, kun koirasi tutkii metsän hajuja ja aarteita.